Nemačka: Odbacujemo primenu američkih sankcija na gasovod „Severni tok 2“

Izvor: Vostok.rs, 21.Dec.2019, 12:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemačka: Odbacujemo primenu američkih sankcija na gasovod „Severni tok 2“

Ministarstvo ekonomije Nemačke se protivi eksteritorijalnim sankcijama koje su Sjedinjene Američke Države uvele projektu gasovoda "Severni tok 2", saopštila je portparol nemačkog ministarstva za RIA Novosti. Navodi se da nemačka vlada odbacuje primenu takvih restriktivnih mera. Zaharova: SAD će uskoro zatražiti od drugih da prestanu da dišu, što će mnogi najverovatnije i ispunitihttps://t.co/g3VP7t1msw
— VOSTOK vesti (@vostokvesti) December 21, 2019
"Želim da vam skrenem pažnju na saopštenje koje je pres služba nemačke vlade i zamenik predstavnika nemačke vlade Ulrike Demer saopštila medijima. To je stav čitave vlade", naglašava se u saopštenju Ministarstva ekonomije Nemačke. Američko ministarstvo finansija ranije je saopštilo da su američke sankcije protiv gasovoda "Severni tok 2" i "Turskog toka" stupile na snagu. Jedna od kompanija koja je uključena u projekat, "Alseas" zastala je sa radovima, čekajući pojašnjenje od američkih vlasti o tome kako će se sankcije primeniti.
  Stupile na snagu američke sankcije protiv gasovoda „Severni tok 2“ i „Turski tok“https://t.co/VrZwAfEExH
— VOSTOK vesti (@vostokvesti) December 21, 2019

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.