Nema spavanja, komšija zida: U Filmskom gradu se sele zbog buke

Izvor: B92, 20.Feb.2019, 10:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nema spavanja, komšija zida: U Filmskom gradu se sele zbog buke

Stanari dela Ulice kneza Višeslava od letos se nisu naspavali.

Problem im pravi bahati komšija, koji je, kako kažu, bez dozvole počeo da zida etažu više na petospratnici pod brojem 124. Od zvuka građevinskih mašina dešavalo se da ne mogu ni noću da se odmore, a pojedini žitelji ovog dela čukaričkog naselja Filmski grad čak su prinuđeni da se odsele, pišu Večernje novosti.

Kako je ispričala jedna od ugroženih stanarki sa pomenute adrese, gradnja je počela >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << još u junu prošle godine. Do danas, ona nije završena, a reč je o velikoj kvadraturi.

Moja porodica imala je nameru da nadogradi sprat, ali smo čekali da se zgrada uknjiži po zakonu i legalizuje - priča za "Novosti" M. M. - Međutim, komšija nas je preduhitrio i započeo je taj posao, i to bez ikakve dozvole. Rekao nam je da se dogovorio sa investitorom naših zgrada.

Umesto u lepo uređeni plato između stambenih višespratnica, komšiluk ima pogled na komunalni šut i građevinske armature. Kako kaže sagovornica lista, možda bi to i bilo podnošljivo, da majstori bar poštuju kućni red.

"Živimo u hororu. Buka je nepodnošljiva. Sa radovima ne prestaju ni vikendom, a dešavalo se čak da su gradili i pod svetlima, noću. U naselju imamo mnogo male dece, oni to teško podnose. U dogovoru sa porodicom, odlučila sam da prodamo stan, moramo da odemo odavde", nastavlja M. M.

Prema rečima ogorčene komšinice, stanari su se organizovali i ceo slučaj prijavili građevinskoj inspekciji Opštine Čukarica.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.