Nema prijave ni odjave za socijalno - nepredviđen kvar

Izvor: B92, 02.Nov.2018, 13:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nema prijave ni odjave za socijalno - nepredviđen kvar

Beograd -- Portal Centralnog registra obaveznog socijalnog osiguranja privremeno je nedostupan korisnicima usled kvara na delu opreme.

Zbog toga nije moguće podnositi prijave, odjave i promene za obavezno socijalno osiguranje, zbog čega će odlukom tog registra rok za podnošenje prijava biti produžen, saopštio je Centralni registar obaveznog socijalnog osiguranja.

Nakon ponovnog uspostavljanja rada portala u punom kapacitetu, navode iz Centralnog registra, rok za >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << podnošenje prijava na obavezno socijalno osiguranje biće produžen za onoliko dana koliko je portal bio nedostupan korisnicima.

"Podnošenje prijava na osiguranje za novorođenčad je i sada moguće u ograničenom kapacitetu, a ulažu se veliki napori da se u toku dana ovaj deo portala uključi u punom obimu, kao i deo portala koji se odnosi na šalterske službenike organizacija za obavezno socijalno osiguranje", navodi se u saopštenju.

Tehnički problemi na portalu nastupili su usled sukcesivnih nestanaka električne energije u toku kratkog vremenskog perioda, saopštili su iz Centralnog registra obaveznog socijalnog osiguranja.

"I pored postojanja protokola predviđenih za slučaj nestanka električne energije (UPS oprema, agregat), došlo je do nepredviđenog kvara na delu opreme".

Iz Centralnog registra obaveznog socijalnog osiguranja ističu da stručne službe preduzimaju sve neophodne korake kako bi se portal što pre osposobio i mole korisnike za razumevanje.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.