Nekadašnji gigant iz Požege ponovo blista starim sjajem

Izvor: B92, 12.Feb.2022, 15:42

Nekadašnji gigant iz Požege ponovo blista starim sjajem

Fabrika prehrambene industrije Budimka iz Požege biće jedna od 13 njih iz Srbije koja će u Dubaiju na sajmu Gulfud predstaviti svoje proizvode.

To je saopštila Privredna komora Srbije.

Sajam prehrambene industrije u Dubaiju se održava od 13. do 17. februara, a svim učesnica se pruža mogućnost sklapanja poslovnih kontakata sa potencijalnim poslovnim partnerima, uvoznicima i distributerima.

Nekadašnji gigant Budimka najbolji je primer kako uz pametna >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ulaganja jedna domaća kompanija u Srbiji može da uspe.

Ovako sada izgleda Budimka: Stari kvalitet spojili sa savremenim tehnologijama FOTO

Kupljena je pre nepune dve godine od strane ITN grupe iz Kosjerića, a u samu fabriku uloženo je preko pet miliona evra. Instalirana je nova oprema i izvršene sve potrebne rekonstrukcije, a nameni je privedeno 20.000 kvadratnih metara.

Požeška Budimka otkupljuje voće od kooperanata iz cele Srbije, pored Moravičkog i Zlatiborskog okruga, velike količine voća stižu i iz Vojvodine. Vest da su pogoni ponovo pokrenuti, sa radošću je u junu 2020. godine dočekalo i oko 5.000 lokalnih kooperanta, koji sada imaju siguaran plasaman svojih proizvoda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.