Nekad najveći investitor - prodali celu poziciju u ENHL

Izvor: B92, 12.Feb.2019, 12:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nekad najveći investitor - prodali celu poziciju u ENHL

Nekada najveći investitor na domaćem tržištu kapitala, švedski investicioni fond East Capital, prodao je celu vlasničku poziciju u Energoprojekt holdingu.

Iako je East Capital ranije imao velike vlasničke pozicije u brojnim domaćim kompanijama, nakon izlaska iz Energoprojekta pro[le nedelje ostao je sa značajnim vlasničkim udelima samo u Aerodromu "Nikola Tesla" (AERO) i Komercijalnoj banci (KMBN).

Prošle sedmice ukupno je isprometovano 0,9 odsto akcija Energoprojekt >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << holdinga na ceni od 630 dinara, što je 58 procenata niža cena u odnosu na cenu po kojoj je preuzeta ova kompanija u leto 2017. godine, navodi Kamatica.

Najveći deo prošlonedeljne ponude na strani tražnje pokupili su domaći penzioni fondovi.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.