Velika šansa: Krajem godine počinje izvoz svinjsko meso i mlečnih prerađevina

Izvor: B92, 17.Jun.2019, 13:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Velika šansa: Krajem godine počinje izvoz svinjsko meso i mlečnih prerađevina

Proizvođači iz Srbije trebalo bi do kraja godine počnu za izvoze svinjsko meso i mlečne prerađevine na kinesko tržište.

To je najavio ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.

"Kineska uprava carina će izdavati dozvole za uvoz ove robe iz Srbije", rekao je Nedimović novinarima nakon što je sa zamenikom ministra Generalne uprave carina Kine Žang Jivenom potpisao ugovore koji će omogućiti izvoz svinjskog mesa i mlečnih proizvoda na kinesko tržište, kao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i Memorandum o saradnji na uvozu i izvozu prehrambenih proizvoda i bezbednosti hrane.

On je najavio i potpisivanje sporazuma sa Kinom o fitosanitarnoj zaštiti.

"Na bazi ovih sporazuma uči ćemo u dalju proceduru odobravanja naših proizvodnih objekata i nadam se da ćemo već narednog meseca imati neke inspekcijske kontrole i da će do sajma u Šangaju u novembru krenuti izvoz svinjskog mesa i mlečnih proizvoda u Kinu", kazao je Nedimović.

Istakao je da je su ugovori sa Kinom od strateške važnosti za srpsku poljoprivredu i naveo da je sa kineskim kolegama razgovarao i o izvozu kukuruza i jabuka.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.