Nedimović:Nije realno da malina košta (samo) 100 dinara

Izvor: Mondo, 17.Jun.2019, 13:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nedimović:Nije realno da malina košta (samo) 100 dinara

Srpski ministar poljoprivrede, Branislav Nedimović, izjavio je danas da je cena maline od 100 dinara za kilogram, koja je za sada ponuđena na samo jednom otkupnom mestu, ne bi bila realna.

Foto: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

Nedimović je kazao novinarima da je razgovarao i sa otkupljivačima i proizvođačima, sa kojima je njegovo ministarstvo u stalnoj komunikaciji, ali da ne može da utiče na otkupnu cenu maline.

"Jako je loše što se pojavljuje samo >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << jedna tačka, na kojoj se pojavila otkupna cena 100 dinara, to nije pravilo u Srbiji. Ta jedna tačka, koja je uzeta za primer, je u stvari iz jedne hladnjače u Loznici koja je dala akontnu cenu i ta priča od 100 dinara ne stoji u ovom trenutku", kazao je on.

Nedimović smatra da je još rano govoriti o otkupnoj ceni, zbog toga što berba malina još nije počela i ne zna se kolika će količina tog voća biti ponuđena na prodaju.

"Zec je još u šumi, a mi već zamastili ražanj debelo", rekao je ministar poljoprivrede.

Prema dogovoru Vlade i malinara, na sastanku u aprilu na kome nije bilo onih koji bi to trebalo da plate, dogovorenaje otkupna cena malina za prinos od 10 do 12 tona po hektaru je 110,9 dinara, dok je za područja koja nemaju povoljne uslove za uzgoj maline i gde je prinos oko 8 tona, cena proizvodnje procenjena do 139,3 dinara po kilogramu.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Nedimović: Otkupna cena maline od 100 dinara za kilogram ne bi bila realna

Izvor: Danas, 17.Jun.2019

Ministar poljoprivrede Srbije Branislav Nedimović izjavio je danas da je cena maline od 100 dinara za kilogram, koja je za sada ponuđena na samo jednom otkupnom mestu, ne bi bila realna. Članak Nedimović: Otkupna cena maline od 100 dinara za kilogram ne bi bila realna se pojavljuje prvo na Dnevni...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.