Ne nasedajte na šibicare: Stižu velike subvencije za poljoprivrednike VIDEO

Izvor: B92, 28.Apr.2021, 11:35

"Ne nasedajte na šibicare": Stižu velike subvencije za poljoprivrednike VIDEO

Poljoprivrednici dobijaju subvencije koje će pokrivati polovinu troškova.

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović pozvao je danas poljoprivredne proizvođače da ne nasedaju na "šibicare" i da sa njima ne sklapaju nikakve nezakonite dogovore i podsetio da je zloupotreba subvencija krivično delo, da rizikuju brisanje iz registara poljoprivrednih proizvođača i da time gube pravo na subvenciju.

On je rekao da je pandemija omela kontrolu izdatih subvencija. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

"Mi možda nismo došli za tri meseca, ali doći ćemo za šest, devet, godinu i po", rekao je Nedimović i pozvao poljoprivrednike da sve sumnjive mahinacije prijave Ministarstvu poljiprivrede ili na mejl info@minpolj.gov.rs

"Mi moramo tome da stanemo na kraj zbog svih poštenih poljoprivrednika” rekao je Nedimović gostujući na TV Prva.

“Petog maja raspisuje se konkurs za povrtare, voćare, cvećare i vinogradare” najavio je ministar i dodao da će subvencija pokrivati pola troškova i da će novac biti isplaćen unapred.

Prema njegovim rečima, suncokretovo ulje je na srpskom tržištu poskupelo zbog velike potražnje za biljnim uljima na svetskom tržištu i dodao da je suncokret "na zeleno" od prošle godine poskupeo za 50 posto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.