Naručio polovnjak iz Nemačke i platio - a kola nigde

Izvor: B92, 24.Mar.2018, 14:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Naručio polovnjak iz Nemačke i platio - a kola nigde

Hrvatska policija primila je prijavu 55-godišnjeg muškarca koji se požalio da je prevaren prilikom kupovine automobila.

Muškarac je 3. marta preko interneta pronašao oglas, kojim se u Nemačkoj oglašava prodaja Ford Focusa za nekoliko hiljada evra. Mejlom je dogovorio kupovinu automobila s prodavcem te plaćanje i dostavu posredstvom kompanije iz Švajcarske, piše Glas istre.

Nakon što je uplatio dogovoreni iznos na račun kompanije iz Švajcarske, primio je obaveštenje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kako će mu se vozilo dostaviti 15. marta.

Budući da je rok za dostavu prošao, a automobil još uvek nije bio isporučen, muškarac je pokušao u više navrata kontaktirati kompanij, ali bezuspešno, a naknadnom proverom putem interneta utvrdio je kako je navedena kompanija uvrštena među lažne kompanije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.