Napravili veliki korak u teškom sporu oko duga

Izvor: B92, 29.Feb.2016, 19:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napravili veliki korak u teškom sporu oko duga

Njujork -- Argentina je pristala da isplati 4,65 milijardi dolara za četiri investiciona fonda, u okviru sporazuma kojim se stavlja tačka na 15-godišnji spor.

Četiri investiciona fonda, među kojima je i fond milijardera Pola E. Singera, NML Kepital, poslednja su grupa investitora koji su pre 12 godina objavili pravni rat Argentini u SAD, prenosi NJujork tajms.

Ti fondovi, koji su odbili učesće u dva argentinska programa restrukturiranja duga, nakon što je 2001. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zvanični Buenos Ajres bankrotirao po osnovu duga u iznosu 100 milijardi dolara, zahtevali su da im se uplate milijarde dolara po osnovu obveznica.

"Ovo je ogroman korak napred u ovom dugotrajnom parničnom sporu, ali ne i poslednji", izjavio je posrednik u ovom sporu, Danijel A. Polak, dodajući da će postignutim dogovorom Argentina izmiriti 75 odsto potraživanja prema poveriocima i da će za tu svrhu prikupiti sredstva na međunarodnim tržištima duga.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.