Naknada za izolaciju poskupljuje struju, gorivo, gas...

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Jun.2019, 00:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Naknada za izolaciju poskupljuje struju, gorivo, gas...

Nova naknada za izolaciju zgrada od avgusta će uticati na povećanje računa za struju, gorivo i gas, piše "Politika" i navodi da će gas biti skuplji za 0,15 dinara po kubiku, struja 0,015 dinara po kilovat-satu, a očekuje se i poskupljenje goriva za 0,15 dinara po litru.

Navodi se da je javno preduzeće "Srbijagas" obavestilo potrošače da im sa julskim računima za gas počinje obračun nove naknade za unapređenje energetske efikasnosti od 0,15 dinara po kubiku, koja će >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << se usklađivati jednom godišnje, a novac koji će ići direktno u budžet države biće iskorišćen za zamenu vrata i prozora u zgradama i bolju toplotnu izolaciju, kao i za ulaganje u grejne kotlove.

Navodi se da je Zakonom o naknadama za korišćenje javnih dobara predviđeno da ovaj namet plaćaju i svi koji troše struju, pa će tako julski računi za električnu energiju biti uvećani za 0,015 dinara po kilovat-satu električne energije, a povećanju energetske efikasnosti moraće da doprinesu i vozači tako što će na svaki litar benzina, dizela ili auto-gasa plaćati naknadu od 0,15 dinara.

"Politika" navodi da će naknadu od 0,15 dinara plaćati i potrošači lož-ulja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.