Najveći projekat u Evropi, i sve iz džepa jedne kompanije VIDEO

Izvor: B92, 14.Mar.2019, 10:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najveći projekat u Evropi, i sve iz džepa jedne kompanije VIDEO

Izgradnja najdužeg podmorskog železničkog tunela na svetu, koji će povezivati finsku i estonsku prestolnicu, koštaće 15 milijardi evra.

Kineska kompanija Touchstone Capital Partners finansiraće izgradnju čitavog projekta.

Planirani tunel između Helsinkija i Talina protezaće se na više od 100 kilometara i podrazumeva izgradnju barem jednog veštačkog ostrva, što ga čini jednim od najvećih infrastrukturnih projekata u Evropi.

Vlade Finske i Estonije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izjavile su da će raditi na obezbeđivanju sredstava Evropske unije za tunel, što bi moglo da smanji potrebnu količinu privatnog finansiranja.

Međutim, iako izgradnja tunela još nije ni započeta, karte za vožnju ovim vozom već su u decembru prošle godine puštene u prodaju. Tako je cena jednosmerne karte 50 evra, dok se godišnje karte prodaju za 1.000 evra.

Prema procenama, izgradnja bi trebalo da počne 2024. godine.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NAJVEĆI PROJEKAT U EVROPI, koštaće 15 milijardi evra, a sve iz džepa JEDNE KOMPANIJE (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Mar.2019

Planirani tunel između Helsinkija i Talina protezaće se na više od 100 kilometara i podrazumeva izgradnju barem jednog veštačkog ostrva..Izgradnja najdužeg podmorskog železničkog tunela na svetu, koji će povezivati finsku i estonsku prestolnicu, koštaće 15 milijardi evra...Kineska kompanija...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.