Najveći pad danske ekonomije od Drugog svetskog rata

Izvor: B92, 27.Maj.2020, 12:04

Najveći pad danske ekonomije od Drugog svetskog rata

Kopenhagen -- Danska ekonomija ove godine se suočava s najvećim padom od Drugog svetskog rata, što je posledica globalnih mera protiv koronavirusa.

To je izjavi ministar financija Nikolaj Vamen.

"Ozbiljno je. Korona kriza će verovatno uticati na dansku ekonomiju u nekoliko narednih godina, ali iscrtali smo put izlaska iz krize i tako već preduzeli prve važne korake", izjavio je u sredu Vamen.

Rojters podseća da je Vamen u aprilu rekao da se Danska suočava >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << s jednim od "najmračnijih poglavlja" svoje istorije, dok je danaska Vlada predvidela pad ekonomije između tri i šest odsto.

Britanska agencija navodi da se da ekonomija u evrozoni doživi pad od 7,5 posto ove godine. Tokom financijske krize 2009. godine, danska ekonomija doživela je pad od 4,9 posto, podseća Rojters.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.