Najveći američki lanac prodavnica igračaka zatražio stečaj

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Sep.2017, 15:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najveći američki lanac prodavnica igračaka zatražio stečaj

Ova kompanija je svojevremeno bila dominantan igrač

Najveći američki lanac prodavnica igračaka "Toys ''R'' Us" podneo je zahtev za stečaj u SAD i Kanadi, u nastojanju da restrukturira svoje 5,0 milijardi dolara "teške" dugove.

Regionalni sajam privrede u Novoj Pazovi: Preko 150 izlagača iz Srbije i zemalja regiona učestvuje na ovoj manifestaciji

na američkom tržištu igračaka, ali je poklekla u borbi protiv većih rivala kao što je "Amazon". >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Zahtev za stečajem "baca senku" na budućnosti gotovo 1.600 prodavnica i 64.000 zaposlenih.

Evropski poslovi ove firme nisu deo stečajnog postupka, a iz kompanije kažu da ne očekuju bilo kakav neposredan uticaj ovog procesa na njihove trgovine u Velikoj Britaniji.

Poslovanje "Toys ''R'' Us"-a u Australiji, gde ima oko 255 licenciranih prodavnica i partnerstvo u zajedničkom preduzeću u Aziji, takođe nije uključeno u zahtev za stečajem.

Prema podacima "Tomson Rojtersa", kompanija ima obveznice koje dospevaju na naplatu iduće godine, a ovog meseca su izgubile pola vrednosti usled rasta zabrinutosti ulagača zbog mogućeg stečaja.

Najnoviji godišnji izveštaj pokazuje da kompanija poseduje imovinu vrednu 6,9 milijardi dolara, zbog čega je ovo drugi najveći stečaj jednog trgovačkog lanca u SAD. Najveći je bio stečaj robnih kuća Kmart, čija je imovina u trenutku podnošenja zahteva 2002. godine vredela 14,6 milijardi dolara.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.