Najsloženija železnička deonica šest meseci pre roka

Izvor: B92, 21.Apr.2021, 16:25

"Najsloženija železnička deonica šest meseci pre roka"

Beograd -- "Deonica pruge za velike brzine od Beograda do Novog Sada kod Čortanovaca proučavaće se na fakultetima zbog svoje složenosti."

To je izjavio povodom završetka izgradnje ovog dela železničkog koridora ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović.

"Sa velikim zadovoljstvom mogu da saopštim da su tunel i vijadukt Čortanovci, koji se nalaze na delu pruge od Stare Pazove do Novog Sada, završeni šest meseci pre roka. Podsetio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bih vas da su ovi radovi počeli 11. avgusta 2017, a projektovano trajanje je bilo 52 meseca", istakao je Momirović.

On je ocenio da je ovo tehnološki najzahtevnija deonica budućeg međunarodnog železničkog pravca do Budimpešte.

"Tunel i vijadukt Čortanovci su deo deonice koji će se izučavati na fakultetima u budućnosti i najkompleksniji deo koridora od Beograda do Budimpešte. Podsetio bih vas da će ova brza pruga kada se završi na kraju godine od Beograda do Novog Sada biti najmodernija i najbrža pruga u Istočnoj Evropi i to su stvari o kojima nismo mogli da sanjamo pre samo pet ili deset godina", rekao je ministar Momirović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Momirović: Najsloženija železnička deonica šest meseci pre roka

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Apr.2021

"Deonica pruge za velike brzine od Beograda do Novog Sada kod Čotranovaca proučavaće se na fakultetima zbog svoje složenosti", izjavio je povodom završetka izgradnje ovog dela železničkog koridora ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Tomislav Momirović..."Sa velikim zadovoljstvom...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.