Najmoćnija zemlja EU potonula u tehničku recesiju: BDP im pao 0,1 odsto

Izvor: B92, 14.Avg.2019, 11:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najmoćnija zemlja EU potonula u tehničku recesiju: BDP im pao 0,1 odsto

Berlin -- Nemačka je u drugom kvartalu potonula u tehničku recesiju. Bruto domaći proizvod (BDP) u tom periodu je pao 0,1 odsto, saopštio je Destatis.

U drugom kvartalu do izražaja su došle sve negativne posledice trgovinskog rata. Zbog toga je doprinos neto izvoza bio negativan.

Osim toga, teg nemačkoj ekonomiji u drugom kvartalu je bio i pad investicija u građevinarstvo.

Ovakvo šta nije neočekivano, ocenjuje SEEbiz i dodaje da je u svojoj poslednjoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << proceni raspoloženja nemačkih potrošača Ifo institut spustio indeks optimizma s već negativnih 2,1 u junu na negativnih 5,7 u julu, što je najniži nivo u posljednjih sedam godina i prvi put u da su "ekonomski pesimisti" u Nemačkoj nadjačali optimiste.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NEMAČKA U TEHNIČKOJ RECESIJI Do izražaja došle sve posledice trgovinskog rata

Izvor: Blic, 14.Avg.2019

Nemačka je u drugom kvartalu potonula u tehničku recesiju. Bruto društveni proizvod te države u tom je periodu pao 0,1 odsto, saopštio je Savezni zavod za statistiku Destatis.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.