Najgori mesečni pad prodaje automobila u moćnoj zemlji

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Jun.2019, 13:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najgori mesečni pad prodaje automobila u moćnoj zemlji

Kina je danas izvestila o najgorem mesečnom padu prodaje automobila, koja je u maju potonula za 16,4 odsto u odnosu na isti mesec 2018. godine.

Ovaj podatak je objavilo Kinesko udruženje proizvođača automobila (CAAM), prenosi agencija Rojters.

To je 11. uzastopni mesec pada prodaje koji dolazi nakon sunovrata prodaje od 14,6 odsto u aprilu i od 5,2 procenta u martu.

Do posrtanja prodaje je, prema ocenama CAAM-a, došlo jer su pojedine kineske provincije >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << počele da primenjuju standarde o emisiji štetnih gasova i to pre zvaničnog roka centralne vlade 2020. godine, što je unelo neizvesnost kod proizvođača.

Prodaja automobila u Kini je prošle godine prvi put zabeležila pad još od 90-ih godina prošlog veka, jer su usporavanje privrede i međusobne tarife Pekinga i Vašingtona uticale na raspoloženje potrošača.

Stručnjaci iz te oblasti, međutim, veruju da će se tržište vratiti na staze rasta u drugoj polovini ove godine zbog najavljene vladine podrške koja ima za cilj da oživi prodaju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Totalno potonula prodaja automobila: Primena ekoloških standarda uplašila kupce

Izvor: B92, 12.Jun.2019

Peking -- Prodaja automobila potonula je u maju za 16,4 odsto u odnosu na isti mesec 2018. godine i to je najgori mesečni pad prodaje automobila u Kini...To je 11. uzastopni mesec pada prodaje, koji dolazi nakon sunovrata od 14,6 odsto u aprilu i od 5,2 odsto u martu...Razlog za to je što su pojedine...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.