Nabavljeni uređaji za merenje brzine sa računarskom opremom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Avg.2017, 17:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nabavljeni uređaji za merenje brzine sa računarskom opremom

Ministarstvo unutrašnjih poslova nabavilo je 51 uređaj za merenje brzine kretanja vozila sa računarskom opremom, pomoću koje će se sakupljati i analizirati podaci o saobraćajnim nezgodama kako bi se smanjio broj povređenih i poginulih na putevima u Srbiji.

"Nove uređaje za merenje brzine prati računarska oprema pomoću koje možemo da preuzimamo podatke sa svih radarskih uređaja u Srbiji koje ćemo ukrstiti sa podacima o saobraćajnim nezgodama, a sve kako bi smo usmerili >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << rad saobraćajne policije i smanjili broj poginulih i povređenih na putevima", rekao je načelnik Uprave saobraćajne policije MUP-a Nebojša Arsov.

Prema njegovim rečima, analizom preuzetih podataka moći će i da se utvrdi na kojoj lokaciji su policijski službenici koristili radare i da li su bili pravilno podešeni.

U slučaju da utvrdimo da policijski službenici radarske uređaje nisu pravilno podesili, biće sankcionisani", naglasio je Arsov.

Prema podacima Uprave saobraćajne policije, nepropisna brzina je jedan od uzroka u više od 50 procenata saobraćajnih nezgoda sa poginulim licima, saopštio je MUP.

Kako je načelnik Uprave saobraćajne policije rekao, analize Evropske komisije ukazuju da pored neprilagođene brzine, vožnja pod dejstvom alkohola i nekorišćenje sigurnosnih pojaseva su glavni problem bezbednosti saobraćaja.

"U periodu od 21. do 27. avgusta na putevima Evrope i Srbije, odnosno na teritoriji zemalja članica TISPOL-a, biće organizovana akcija pojačane kontrole brzine kretanja vozila. U Srbiji će u tom periodu svakodnevno i tokom noći biti merena brzina kretanja vozila", naglasio je Arsov.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.