Nabavka višenamenskoga borbenog aviona je projekat cele države

Izvor: B92, 03.Jul.2019, 14:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nabavka višenamenskoga borbenog aviona je projekat cele države"

Zagreb -- Hrvatska će nabaviti nove višenamenske, borbene avione, kako bi povećala vojnu sposobnost, odlučio je Odbor za odbranu Hrvatskog sabora.

Ministar odbrane Damir Krstičević kaže da je reč o složenom poslu i samo ozbiljna ponuda i podrška u vojnom i političkom smislu dolazi u obzir.

Odbor je dao podršku vladi da osnuje međuresornu komisiju za ovu nabavku sastavljenu od predstavnika nadležnih tela u kojem će biti i predsednik i potpredsednik Odbora >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za obranu, sapšteno je iz Ministarstva odbrane.

"Nabavka višenamenskoga borbenog aviona je projekat cele države i dugoročna strateška odluka. U pitanju je važan projekat, visoke finanijske vrednosti. U pitanju je ogroman novac, to je nadstranačko pitanje koje traži podršku i pozicije i opozicije. Zato je važno da se Odbor za obranu uključi u celi proces. Situacija po pitanju stanja borbenog aviona zahteva pametno, pažljivo, ali i brzo delovanje. Reč je o složenom poslu i samo ozbiljna ponuda i podrška u vojnom i političkom smislu dolazi u obzir", rekao je Krstičević.

Inače, ova odluka o nabavci borbenog aviona došla je nepunih sedam meseci od kako je vlada poništila odluku o kupovini aviona F-16 od Izraela.

To su avioni koje je Izrael dobio od Amerike, ali ih je u međuvremenu nadogradio svojom tehnologijom.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

HRVATI SE NAORUŽAVAJU: NABAVLJAJU BORBENE AVIONE! Ulažu ogromne pare posle BRUKE SA F-16!

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Jul.2019

Hrvatska će nabaviti nove višenamenske, borbene avione, kako bi povećala vojnu sposobnost, odlučio je Odbor za odbranu Hrvatskog sabora...Ministar odbrane Damir Krstičević kaže da je reč o složenom poslu i samo ozbiljna ponuda i podrška u vojnom i političkom smislu dolazi u obzir...Odbor je...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.