Na ovom ostrvu već 80 godina niko ne živi, a sada ga prodaju po aukcijskoj ceni (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Sep.2017, 14:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na ovom ostrvu već 80 godina niko ne živi, a sada ga prodaju po aukcijskoj ceni (VIDEO)

Vredi nešto više od 80 miliona dinara

Ostrvo površine 98 hektara u Šetlandskom arhipelag u koje već 80 godina nema nijednog stanovnika, prodaje se na aukciji po ceni od 595.000 funti.

LIDER MEĐU SRPSKIM FIRMAMA: Elektroprivreda Srbije najuspešnija kompanija u Srbiji za 2016. godinu

To je nešto više od 80 miliona dinara.

Nalazi se u pokrajini Nort Ro i pripada porodici Dejvida Mareja više od 150 godina. Na ostrvu se nalaze kuće >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u kojima niko ne živi.

To područje u narodu je poznato kao Fetlend, turistički je privlačno, pogotovo za bogatu klijentelu. Vlasnik Dejvid Marej kaže da su zdravstveni problemi razlog zašto prodaje ostrvo, a njegov otac Daglas poslednja je osoba koja se rodila na tom ostrvu, 1944. godine.

Što se tiče pristupa ostrvu, može se doći pešice, džipom ili brodićem. Marej priznaje da mu je teško da napusti ostrvo, ali jednostavno je primoran na to.

- Mesto poput ovog je nezamislivo, ovakvog mesta nema nigde. Priroda je prekrasna - kaže Marej, na čijem ostrvu se nalaze 23 zgrade.

Pogodno je za šetnje i uživanje u prirodi, a njegovo područje čak je istraživano virtualno putem simulacije video igrica u jednom muzeju u gradu Lerviku. Ta simulacija omogućava korisnicima da „šetaju“ ostrvskim krajolikom i upoznaju ga. Ipak, još nema zainteresovanih kupaca.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.