Na ovaj način država će sa sigurnošću znati ko je OTPUŠTAO RADNIKE u vreme vanrednog stanja i zato nema prava na pomoć!

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Apr.2020, 16:53

Na ovaj način država će sa sigurnošću znati ko je OTPUŠTAO RADNIKE u vreme vanrednog stanja i zato nema prava na pomoć!

Uslov da bi privrednici mogli da računaju na mere državne pomoći jeste da nisu otpustili više od 10 odsto radnika, što će se, kako je rekao ministar finansija Siniša Mali, proveravati kroz poresku prijavu.

On je naveo da će država svakom radniku isplatiti oko 750 evra, odnosno nešto više od 90.000 dinara na ime minimalca za tri meseca.

Dodao je i da, osim ove mere pomoći, poslodavac nema obavezu da plaća kredite i finansijske lizinge, nema potrebe da plaća >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << poreze i doprinose za zarade i akontaciju za porez na dobit za 2020.

Ministar finansija Siniša Mali rekao je da su posle predstavljanja mera za pomoć ekonomiji zbog epidemije korona virusa poslodavci vratili na posao više hiljada radnika.

Podsetimo, mere podrške važe za one koji su otpustili manje od 10 odsto radnika, ne računajući zaposlene na ugovor kojima je ugovorni odnos istekao pa nije produžen, kao i za one koji su privremeno prekinuli poslovanje posle 15. marta.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.