Na mestu samostana niče hotel - investitori časne sestre

Izvor: B92, 19.Mar.2019, 11:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na mestu samostana niče hotel - investitori časne sestre

Na mestu nekadašnjeg franjevačkog samostana u dubrovačkom Lapadu uskoro bi trebalo da nikne poslovno-stambena zgrada, čiji su investitori časne sestre.

Stanovnici Lapada emotivno su doživeli najavu gradnje. Oni su za Dubrovački vjesnik rekli da im najteže pada to što će ostati bez nedeljne mise, jer, kako kažu, postali su mala verska zajednica i ne mogu ni da zamisle da će ostati bez nedeljnog bogosluženja.

S obzirom na to da sada u toj kući žive samo dve >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << časne sestre, kako su rekli Dubrovačkom vjesniku, čudno im je da se gradi zdanje koje više podseća na mali hotel, a budući da je prema projektu uz svaku sobu predviđeno i kupatilo, po Lapadu je krenula priča kako će nakon renoviranja zgrada bivšeg franjevačkog manastira biti namenjena za iznajmljivanje turistima.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.