Na kontejnerskom terminalu Brajdica prekrcano 20% više tereta

Izvor: SEEbiz.eu, 25.Jan.2020, 09:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na kontejnerskom terminalu Brajdica prekrcano 20% više tereta

RIJEKA - Tvrtka Jadranska vrata pretovarila je lani na kontejnerskom terminalu Brajdica 271.817 kontejnerskih jedinica (TEU), što je za 20 posto više u usporedbi s 2018. godinom, podaci su iz te tvrtke.

Na upit Hine, iz Jadranskih vrata su odgovorili da je rast u najvećem dijelu rezultat novih intermodalnih servisa prema središnjoj Europi te iz tržišta središnje Europe, dok je ukupni promet iz Hrvatske stagnirao.

Na terminalu je tijekom 2019. godine bilo 314 ticanja >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << kontejnerskih brodova u redovitim tjednim servisima, a prihvaćeno je 15 kruzera.

Iz Jadranskih vrata navode da su projekcije budućeg rasta utemeljene su na novom teretu iz ili prema tržištima jugoistočne i središnje Europe te da će rekonstruirano intermodalno područje dodatno unaprijediti učinkovitost operativnih aktivnosti tijekom prihvata i pretovara tereta na željeznici.

Jadranska vrata blisko surađuju s Lučkom upravom Rijeka, željezničkim operaterima i brodarima kako bi identificirali, unaprijedili i promovirali poziciju Jadranskih vrata kao "gateway" terminala za tržišta jugoistočne i središnje Europe, naglasili su iz Jadranskih vrata.

Tvrtka Jadranska vrata osnovana je 2001. kao tvrtka - kćer Luke Rijeka, a 2011. je u vlasničku strukturu kao strateški partner ušao International Container Terminal Services (ICTSI). Luka Rijeka ima 49 posto, a ICTSI 51 posto udjela u Jadranskim vratima.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.