Na granici monopola: CKB ima više od trećine tržišnog udela u Crnoj Gori

Izvor: B92, 17.Maj.2019, 13:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na granici monopola: CKB ima više od trećine tržišnog udela u Crnoj Gori

Podgorica -- CKB će, preuzimanjem Sosijete ženeral banke Montenegro, biti ubedljivo najveći igrač na bankarskom tržištu, rekao je ekonomski analitičar Predrag Drecun.

Sa preko trećinom tržišnog učešća Crnogorske komercijalne banke po svim bitnim pokazateljima, to je donja granica monopola dodao je Drecun.

On smatra da, upravo zbog toga, regulator mora sa mnogo senzibiliteta da prati kretanja na tržištu u novim okolnostima.

“To je granica sa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koje se lako klizi u monopol. Ovo je po meni donja granica monopola”, rekao je Drecun agenciji Mina-business.

Centralna banka (CBCG) odobrila je u četvrtak CKB-u preuzimanje Societe Generale banke Montenegro.

Drecun je kazao da odlazak brenda Societe Generale nije lepa vijest, ali da je to odluka kompanije i da Crna Gora tu nema uticaja.

“To je jedna od najinteresantnijih poslovnih odluka u ekonomskoj istoriji Crne Gore, sa posledicama koje će biti i pozitivne, ali i negativne”, rekao je Drecun.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

ANALIZA Prodaja Sosijete banke u Crnoj Gori nosi i prednosti i posledice

Izvor: Blic, 18.Maj.2019, 09:52

Crnogorska komercijalna banka (CKB) će, preuzimanjem Sosijete Ženeral Generale banke Montenegro, biti ubedljivo najveći igrač na bankarskom tržištu, sa preko trećine učešća u svim bitnim pokazateljima, saopštio je ekonomski analitičar Predrag Drecun, i dodao da je to donja granica monopola.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.