Na autoputu Miloš Veliki koji je juče svečano otvoren saobraćaju prva vozila!

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Avg.2019, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na autoputu ''Miloš Veliki'' koji je juče svečano otvoren saobraćaju prva vozila!

 Autoputem "Miloš Veliki" od Obrenovca do Ljiga, koji je svečano otvorio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, saobraćaju prva vozila.

Novi autoput je sinoć oko 22 sata otvoren za redovan saobraćaj, rekli su Tanjugu radnici Puteva Srbije na naplatnoj rampi "Obranovac".

Inače, putarina na novootvorenoj deonici naplaćivaće se od septembra.

Vozila iz Beograda mogu da se uključe na autoput >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kod Mislođina, do kojeg se stiže putem pored Ade Ciganlije ka Obrenovcu, kao i obilaznicom preko Ostružničke petlje.

Novi autoput od Obrenovca do Ljiga dužine je 62,7 kilometara, a čine ga tri deonice: Obrenovac-Ub dužine 26,23 kilometara, Ub-Lajkovac dužine 12,5 kilometara, gde se zbog lošeg kvaliteta prilikom prvobitne izgradnje deo u ukupnoj dužini od 2,5 km morao sanirati i Lajkovac-Ljig dužine 23,98 kilometara.

Tako je sa deonicom Ljig-Preljina, koja je ranije otvorena, u saobraćaju 103,06 km autoputa E-763 Beograd - Južni Jadran.

Deonica Obrenovac-Ljig je projektovana za brzine od 130 km na sat, širine je 28,4 metra s brzom, srednjom i zaustavnom trakom i čine je 42 mosta i nadvožnjaka, gde je najduži most dugačak preko 580 metara, a na njoj je bezbednosti radi i oko 200 kilometara odbojne ograde.

Trasa autoputa E-763 predstavlja krak Transevropske magistrale koja povezuje njen osnovni pravac od Gdanjska do Atine i Istanbula sa Jadranskim morem i lukom Bar.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Evo šta kažu vozači o autoputu "Miloš Veliki" (VIDEO)

Izvor: Mondo, 19.Avg.2019

Autoputem "Miloš Veliki" od Obrenovca do Ljiga saobraćaju prva vozila. Pogledajte snimak dronom novog autoputa i anketu - šta kažu vozači?..Novi autoput je sinoć oko 22 sata otvoren za redovan saobraćaj, rekli su radnici Puteva Srbije na naplatnoj rampi "Obranovac"...Inače, putarina na novootvorenoj...

Nastavak na Mondo...

PREDSEDNIK JUČE OTVORIO SAOBRAĆAJNICU OD OBRENOVCA DO ČAČKA: Miloš Veliki je PONOS SRBIJE, stiže i šumadijski koridor

Izvor: Kurir, 19.Avg.2019

Iskren Srećan sam čovek. Veoma sam zadovoljan i zahvalan svim ljudima koji su radili. Ovo je dokaz da rezultati dođu posle vrednog i napornog rada, rekao Vučić tokom vožnje novom deonicom

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.