Na auto-putu u RS od danas zatvoreni sistem naplate

Izvor: B92, 01.Nov.2019, 09:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na auto-putu u RS od danas zatvoreni sistem naplate

Banjaluka -- Na auto-putu u Republici Srpskoj danas će početi zatvoreni sistem naplate putarine, a njegova osnovna karakteristika je naplata po pređenom kilometru.

Ovim se sistem naplate putarine na 106 kilometara auto-puta u RS u potpunosti zatvara, a putarina će biti naplaćivana po pređenom kilometru, rečeno je Srni u preduzeću "Auto-putevi Republike Srpske".

Iz ovog preduzeća podsećaju da su izgradnjom naplatnih stanica u Aleksandrovcu, Novoj Topoli i Čatrnji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ispunjeni uslovi za zatvaranje sistema naplate putarine i na auto-putu Bosanska Gradiška-Banjaluka na kojem je do sada funkcionisao otvoreni sistem sa jednom ulazno-izlaznom rampom, odnosno naplatnom stanicom "Јakupovci", preneo je portal Klix.ba.

Vlada RS je 24. oktobra donela uredbu o visini putarine kojom je modifikovan cenovnik putarine na auto-putu B.Gradiška-Banjaluka.

Vlasnici putničkih vozila koji su vožnju auto-putem Bosanska Gradiška-Banja Luka do sada plaćali 2,5 konvertibilnih maraka, ubuduće će plaćati po pređenoj kilometraži tako da će do Alekandrovca vožnja koštati 1,5 KM, do Nove Topole 2,5 KM, a do Čatrnje 3,5 KM.

Korisnicima je na raspolaganju i elektronska naplata putarine, kao najbrži, najjednostavniji i najpovoljniji vid plaćanja.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

PLAĆANJE PO PREĐENOM KILOMETRU Na autoputu u Republici Srpskoj od danas zatvoreni sistem naplate

Izvor: Blic, 01.Nov.2019

Na auto-putu u Republici Srpskoj danas će početi zatvoreni sistem naplate putarine, a njegova osnovna karakteristika je naplata po pređenom kilometru.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.