Na aerodromu u Skoplju zaplenjen nakit vredan skoro pola miliona evra

Izvor: SEEbiz.eu, 25.Dec.2018, 20:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na aerodromu u Skoplju zaplenjen nakit vredan skoro pola miliona evra

SKOPLJE - Carinici na aerodromu u Skoplju spečili su šverc "ekskluzivnog" zlatnog nakita vrednog oko 450.000 evra, saopštila je danas Carinska uprava Makedonije.

Kako se navodi, neprijavljeni nakit je pronadjen 18. decembra prilikom detaljnog pregleda ručnog prtljaga turskog državljanina na ulasku u Makedoniju.

"Zaplenjeni nakit je napravljen od belog zlata u kombinaciji sa velikom brojem brilijanta, koji je prema nalazima sudskog veštaka okvalifikovan kao ekskluzivni >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << zlatni nakit prodajne vrednosti od oko 450.00 evra", navodi makedonska carina.

Turski državljanin je uhapšen i sudija za prethodni postupak mu je odredio pritvor od 30 dana.

Carina Makedonije dodaje da u vezi sa tim švercom zlatnog nakita saradjuje sa drugim carinskim upravama "u regionu i šire" radi prikupljana dodatnih informacija, jer postoji indicija da je osumnjičeni Turčin delovao i u drugim zemljama.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.