NOVI KOLAPS ZAPADA: Francuska optužila Ameriku - Zadajete nam smrtnosni udarac

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Nov.2022, 22:22

NOVI KOLAPS ZAPADA: Francuska optužila Ameriku - "Zadajete nam smrtnosni udarac"

Razdor na Zapadu

Francuski ministar finansija Bruno Le Mer izrazio je danas zabrinutost zbog određenih odredbi Zakona o smanjenju inflacije na sastanku sa trgovinskom predstavnicom SAD (USTR) Ketrin Tai, saopštila je kancelarija USTR.

Evropljani navode da bi ogroman paket subvencija za zaštitu američkih proizvođača Zakonom o smanjenju inflacije mogao da zada smrtonosni udarac njihovim industrijama, koje su već poljuljane zbog visokih cena energenata >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << izazvanih ruskim napadom na Ukrajinu, preneo je Rojters.

Ambasadorka Tai i ministar Le Mer složili su se da bi SAD i Evropska unija trebalo da rade zajedno na produbljivanju bilateralnog razumevanja Zakona, navodi se u saopštenju kancelarije USTR-a nakon virtuelnog sastanka francuskog ministra i Tai.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.