NOVA VLADA STAJE NA PUT FINANSIJSKOM KRIMINALU: Siva ekonomija prva na listi!

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Okt.2020, 14:38

NOVA VLADA STAJE NA PUT FINANSIJSKOM KRIMINALU: Siva ekonomija prva na listi!

Jedan od glavnih prioriteta je iskorenjivanje sive ekonomije

Ministarstvo finansija nastavlja u da se i dalje bori sa problemom sive ekonomije koji je nekad abio veliki problem. Država je danas, u odnosu na period pre više od 10 godina i ze kako posvećenija suzbijanju sive ekonomije.

Ministarstvo je u skladu sa tim pripremilo i Predlog zakona o fiskalizaciji, kao i da je u pripremi Predlog zakona o e-fakutrama, te da će ta dva zakona doprineti da se siva ekonomija >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << još više suzbije.

Ministarstvo je najavilo da će se taj Predlog zakona za nekoliko dana naći u parlamentu na javnoj raspravi, očekuje da će biti donet do kraja godine, a da će njegova primenta početi 1. januara 2022. godine.

Za ta nova softverska rešenja i fiskalne kase, dodaje se da će država budžetom za sledeću godinu izdvojiti od 3,5 do četiri milijardi dinara, kao i da će najveći teret novih fiskalnih kasa preuzeti država, i da privreda neće imati nikakva opterećenja.

Podsetio je da su poslednje izmene Zakona o fiskalizaciji bile 2004. godine i istakao da se tehnologija i poslovno okruženje od tada mnogo promenila.

Drugi predlog zakon koji priprema Ministarstvo jeste o e-fakturama i izrazio nadu da će taj zakon biti usvojen u prvom kvartalu naredne godine, dok će sa primenom krenuti, takođe, od 1. januara 2022. godine.

Postavljanjem komentara potvrđujete da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja i politikom privatnosti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.