VUČIĆ NA OTVARANJU POGONA JUMKO U RUDNOJ GLAVI: Dva dana pred Vidovdan ispunili smo obećanje (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Jun.2021, 07:38

VUČIĆ NA OTVARANJU POGONA "JUMKO" U RUDNOJ GLAVI: Dva dana pred Vidovdan ispunili smo obećanje (FOTO/VIDEO)

Otvaranju fabrike prisustvovao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić

Vučić je prisustvovao početku rada proizvodnog pogona fabrike Jumko, u Rudnoj Glavi, kod Majdanpeka čiju je izgradnju najavio u aprilu mesecu.

Na pitanje o dijalogu Beograda i Prištine predsednik Vučić rekao je da će biti mnogo teško imati konstruktivan dijalog Beograda sa Prištinom, ali da će Beograd nastaviti da se vodi politkom otvorenog i konstruktivnog dijaloga u međunarodnim okvirima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Објава коју дели Александар Вучић (@avucic)

- Što se tiče izjava gospodina Kurtija, ja razumem da on ne razume u potpunosti realnost. Zato je najbolje da idemo ka kompromisu, ali on misli da je svet rođen onog dana kada je on pobedio na izborima. Biće teško, ali moramo da pokažemo odgovornost i posvećenost - rekao je Vučić.

Vučić se osvrnuo i na ekonomski napredak Srbije rekavši da ga ne pogađa što neki ekonomski prosperitet brojnih delova Srbije pogrdno nazivaju "Potemkinova sela".

- Pitajte ih da li je plata koju oni primaju izmišljena ili stvarna. U Srbiji se dosta izgradilo i uradilo na svakom aspektu - rekao je Vučić.

Predsednik je na pitanje o upadu Vuka Jeremića i njegovih pulena u zgradu Predsedništva rekao da je to nečuveno ponašanje.

- Oni mene ničim nisu ugrozoli, to je njihov čist politički performans. Ono što mene brine to je što oni ugrožavaju budućnost Srbije - rekao je Vučić i dodao da bi opet isto uradio, sišao i razgovarao sa njima:

Објава коју дели Александар Вучић (@avucic)

- Normalna i pristojna Srbija se ne plaši batinaša, normalna i pristojna Srbija se ne plaši takvih ljudi. To što su oni uradili je čist politički performans, da li im je urodio plodom saznaćemo na izborima. Moj posao kao predsednika je da budem ispred ugroženog i napadnutog dela naroda - rekao je Vučić, i dodao da onima koji prete i ugrožavaju budućnost Srbije takvi pokušaji nikada neće uspeti.

 - Ponosan sam na činjenicu što smo pre samo dva i po meseca rekli da ćemo da gradimo fabriku i to sproveli u delo. Lakše će da se garantuje budućnost vašoj deci i porodici. Prošao sam putem Kokočevac - Rudna glava i to je odličan put. Sve više zahteva ima za tekstilnu industriju. Hoću da se zahvalim vama divnim ženama ovde koje radite posao koji nimalo nije lak i koji radite za tu platu. ja ću da vam saopštim još jendu lepu vest, država će da subvencioniše za povećanje plata i već od sledećeg meseca očekujte platu od 38.000 dinara - rekao je Vučić nakon čega je usledio aplauz prisurtnih.

Predsednik je rekao da će i dlaje nastaviti da se ulaže u razvoj Istočne Srbije.

- Dame i gospodo, pre svega drage dame koje radite ovde, ponosan sam na činjenicu što smo pre samo dva i po meseca rekli da ćemo da napravimo fabriku i da smo sve to stigli. Pitao sam nekolik divnih dama, svima je druga plata u kući, tako da će nešto lakše da se živi i garantuje sigurnost vaše dece. Nastavićemo da snažimo našu Srbiju, ovde, na istoku, nadam se da će ogroman broj ljudi da se vrati iz inostranstva, kao i da ćemo imati više dece - rekao je Vučić.

- Kinezi dosta rade i rad euspešno. Prosečna plata biće 98.000 u odnosu na 60.000 dinara pr enekoliko godina. Ja se nadam da ću za koju godinu doći ovde i videti da imamo više dece i novih radnih mesta.

Predsednik je pozvao direktora Koridora Srbije da saopšti koje će se nove deonice puteva graditi u Srbiji sa posbnim akcentom na brze saobraćajnice u Srbiji i u Majdanpeku.

Predsednik se obratio okupljenim meštanima koji su došli da ga pozdrave i zahvalio im se što su u toliko velikom broju došli po vrućini da prisustvuju ovoj događaju.

Објава коју дели Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

- Veoma sam srećan što nam sve izgledakako najlepši delovi Zapadne Evrope. Gradimo nove puteve. to su ogromne promene, i kada smo ih obećali, mnogi su mi se smejali. Zahvalan sam Jumci, Ministarstvima, i svima koji su vredno radili na realizaciji. Mi danas imamo novu fabriku dva dana pre Vidovdana. Sada mi kažu da treba i vrtić, ali vrtić ima smisla ako imamo više dece, ja vam to obećavam, ali i očekujem da bude i više dece onda. Sve najbolje želim vama i vašim porodicama, više smo uložili u Rudnu Glavu tokom proteklih nekolimo neseci nego tokom proteklih 70 godina. Živela Rudna Glava, živeo Majdanpek, živela Srbija - rekao je Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić po dolastu u Rusnu Glavu na otvaranje fabrike "Jumko" razgovarao je sa građanima o tome šta je još neophodno za kvalitetno funkcionisanje života.

- Dosta smo uradili ovde. Kao kroz Švajcarsku da prolazite - rekao je Vučić.,

Vučić je razgovaro sa predstavnikom ove kineske kompanije rekavši da je saradnja sa ovom kompanijom dosta uticala na povećanje srpske privrede. Predsednik je takođe govorio o budućim projektima sa predstavnikom kineske kompanije i ukazao na to da je neophodno da se poštuju svi ekološki propis.

- Svet je pokušao da uništi Kineze na polju trgovine čelikom i bakrom, a sada vidimo da Kina drži 70 odsto tržšta i bakra i čelika - rekao je Vučić i dodao da će prosečna plata zaposlenih u firmi Zi Đinu "Jumko" biti 98.000 dinara.

Predsednik Vučić je prvu dozu vakcine protiv virusa korona primio upravo u Rudnoj Glavi.

Novi pogon vranjanske kompanije "Jumko" u Rudnoj Glavi, površine oko 1.000 kvadratnih metara, izgrađen je od temelja za svaga dva i po meseca, izjavila je pi-ar kompanije Gordana Savić.

- U ovaj pogon ''Jumko'' je uložio blizu milion evra, a u njemu će u dve smene raditi 80 žena koje će se baviti šivačkim poslom. Njih 29 je bilo na obuci u Vranju, i one će obučiti preostale radnice, ali će uz njih biti i naši tehnolozi iz Vranja. Proizvodni program je kao i u svakoj ''Jumkovoj'' fabrici, konfencija i uniforme za snage bezbednosti - precizirala je Savićeva.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.