NJENA KOMPANIJA 40 GODINA VRTI SAMO MILIONE: Ovo je žena koja je proglašena za svetsku preduzetnicu godine

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Jun.2020, 11:56

NJENA KOMPANIJA 40 GODINA VRTI SAMO MILIONE: Ovo je žena koja je proglašena za svetsku preduzetnicu godine

Firma "Biocon" se primarno bavi bio-enzimima koji imaju široku primenu.

Kiran Mazumdar Šo je na čelu kompanije "Biocon" iz Indije, koja se bavi proizvodnjom biofarmaceutskih proizvoda.

Nedavno je proglašena za svetsku preduzetnicu 2020. godine, od strane EY. Time je postala tek druga žena pobednica u ovoj kategoriji, a treća osoba iz Indije.

Kako se navodi, nagrada se odnosi na one poslovne ljude koji "rade na poboljšanju kvaliteta života u svim zajednicama, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << širom sveta".

Kiran je svoju, sada već imperiju, osnovala davne 1978. godine, a fokus je u startu stavila na farmaceutske inovacije koje bi značile ne samo Indiji, već celoj planeti. Firma se primarno bavi bio-enzimima koji imaju široku primenu.

Kiran je najpre proglašena za EY preduzetnicu godine u Indiji, a sada je pobedila i na svetskom nivou, u "borbi" protiv 46 kolega.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.