NIS u Elemiru otvorio najsavremeniji trening centar

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Sep.2019, 12:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NIS u Elemiru otvorio najsavremeniji trening centar

Kompanija NIS danas je u Elemiru svečano otvorila najsavremeniji Trening centar u regionu za obuku radnika u oblasti proizvodnje nafte i gasa.

Reč je o jedinstvenom kompleksu opremljenom modernom opremom u kome se obuka izvodi u realnim uslovima, sa mogućnošću simulacije svih zadataka sa kojima se naftaši susreću u procesu proizvodnje, pripreme i otpreme nafte i gasa.

"Pored toga što je u planu da obuku i edukaciju u našem trening centru završavaju zaposleni, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << budući zaposleni, u planu je da obuku prolaze učenici srednjih škola i studenti fakulteta sa kojima imamo saradnju", rekao je direktor proizvodnog departmana NIS-a Srđan Dragišić.

U Trening centar u Elemiru, pored Zrenjanina, kompanija NIS ukupno će investirati dva miliona evra.

Centar se sastoji od dva dela, poligona sa dve proizvodne bušotine koje umesto fluida koriste tehničku vodu i učionice opremljene savremenim kompjuterskim simulatorima.

Kapacitet Trening centra je 30 polaznika istovremeno, a na godišnjem nivou u planu je da obuke prođe oko 150 polaznika, kaže Dragišić.

Danijela Kralus iz Zrenjanina je, nakon završetka Rudarskog fakulteta u Sankt Peterburgu u Rusiji gde je proglašena za najboljeg stranog studenta u 2019. godini, počela da radi u NIS-u.

"Pet godina provedenih u Rusiji predstavlja jedno posebno iskustvo i svakako da zauzima posebno mesto u mom i srcu mojih kolega. Kvalitetno obrazovanje je od velike važnosti za mlade ljude u Srbiji ali je jednako važno da i nakon školovanja imaju mogućnost da svoje znanje unapređuju i usavršavaju", rekla je Kralus.

Povratak mladih ljudi nakon studiranja u inostranstvu predstavlja jedno od sistemskih važnih stvari na nivou cele zemlje.

"Kompanija NIS je meni i mojim kolegama omogućila da se vratimo u svoju zemlju i da se odmah nakon završetka školovanja zaposlimo u svojoj struci, a samim tim da svoje znanje donesemo u Srbiju i doprinesemo prosperitetu energetskog sektora", kaže Kralus.

Pored kontinuiranog obrazovanja i doživotnog učenja važno je zadržati mlade u zemlji, odnosno, kada su već otišli u inostranstvo, da ih vratimo u Srbiju, istakla je državni sekretar u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Anamarija Viček.

"Ovaj Trening centar je bitna stavka u razvoju obrazovanja. Izuzetno nam je bitno da radimo na dualnom obrazovanju, odnosno na omogućavanju sticanja praktičnih znanja učenicima u srednjim školama i na fakultetima", istakla je Viček.

Svečanosti u Elemiru prisustvovali su predstavnici Vlade Srbije, gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, predstavnici stručne javnosti, obrazovnih ustanova, menadžmenta NIS-a kao i stipendisti "Energije znanja", programa NIS-a za saradnju sa naučnim i obrazovnim ustanovama.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

NIS u Elemiru otvorio najsavremeniji trening centar u regionu za obuku naftaša

Izvor: B92, 04.Sep.2019

Elemir -- Kompanija NIS danas je u Elemiru svečano otvorila najsavremeniji Trening centar u regionu za obuku radnika u oblasti proizvodnje nafte i gasa...Reč je o jedinstvenom kompleksu opremljenom modernom opremom u kome se obuka izvodi u realnim uslovima, sa mogućnošću simulacije svih zadataka...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.