NIS širi maloprodajnu mrežu komprimovanog prirodnog gasa

Izvor: B92, 10.Jun.2020, 14:06

NIS širi maloprodajnu mrežu komprimovanog prirodnog gasa

Beograd -- Кompanija NIS počela je prodaju komprimovanog prirodnog gasa (КPG) i na GAZPROM benzinskoj stanici "Blok 45" u Beogradu.

Reč je o četvrtom objektu u zemlji, odnosno drugom u glavnom gradu Srbije, koji u okviru maloprodajne mreže NIS-a nudi potrošačima mogućnost da napune rezervoare automobila koji koriste КPG kao pogonsko gorivo.

Puštanjem u rad nove točilice КPG-a, NIS ostaje posvećen širenju maloprodajne mreže koja uključuje snabdevanje ovim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << energentom koji se zbog ekoloških karakteristika i odličnih performansi koje pruža vozilima, naziva i gorivom budućnosti.

Takođe, КPG je i najekonomičnije konvencionalno gorivo za motorna vozila, jer se njegovom primenom, u poređenju sa ostalim gorivima, ostvaruju značajne finansijske uštede.

Кompanija NIS prepoznala je prednosti upotrebe komprimovanog prirodnog gasa i 2015. godine pustila u rad prvu КPG punionicu na NIS Petrol benzinskoj stanici "Novi Sad 10".

Pored benzinskih stanica "Novi Sad 10" i "Blok 45", maloprodajne jedinice КPG u okviru mreže benzinskih stanica NIS-a dostupne su i na GAZPROM benzinskoj stanici "Žarkovo 2", kao i na maloprodajnom objektu "Čačak 1".

Кomprimovani prirodni gas je prirodni gas koji se komprimuje (sabija) na pritisak od 220-250 bara. Glavni sastojak je metan, koji u poređenju sa ostalim gorivima ima najmanji koeficijent emisije CO₂ po jedinici oslobođene energije.

Pored ponude u maloprodaji, komprimovani prirodni gas dostupan je potrošačima i kroz sistem veleprodaje NIS-a.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

NIS širi maloprodajnu mrežu komprimovanog prirodnog gasa Gorivo budućnosti od sada i na GAZPROM benzinskoj stanici «Blok 45» u Beogradu

Izvor: Blic, 10.Jun.2020

Kompanija NIS počela je prodaju komprimovanog prirodnog gasa (KPG) i na GAZPROM benzinskoj stanici „Blok 45“ u Beogradu. Reč je o četvrtom objektu u zemlji, odnosno drugom u glavnom gradu Srbije, koji u okviru maloprodajne mreže NIS-a nudi potrošačima mogućnost da napune rezervoare automobila...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.