NIS istražuje nalazišta nafte i gasa u Mađarskoj

Izvor: Blic, 09.Jun.2011, 16:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NIS istražuje nalazišta nafte i gasa u Mađarskoj

Naftna industrija Srbije (NIS) i kanadska kompanija Falkon oil end gas potpisale su danas u Segedinu pismo o namerama za istraživanje nafte i gasa u Mađarskoj.

NIS tako kupuje udeo od 50 odsto u budućoj proizvodnji nafte i gasa na polju Mako, iz peščanika na dubini od 2,5 do tri kilometra, rečeno je prilikom potpisivanja ugovora u Segedinu.

Generalni direktor NIS-a Kiril Kravčenko kazao je da će ta kompanija ove godine o svom trošku početi bušenje i ispitivanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na tri bušotine, a testiranje bi trebalo da bude završeno do kraja 2012. godine.

"Uveren sam da će taj projekat povećati resursnu bazu kompanije u gasu i nafti i doprineti da se ostvari plan da se u narednih 10 godina proizvodnja sa sadašnjih 1,5 miliona tona ugljovodonika poveća na pet miliona tona godišnje", kazao je on.

Projekat u Mađarskoj je bitan, jer može brzo da se realizuje. Prva proizvodnja mogla bi da se očekuje početkom sledeće godine, kazao je Kravčenko.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NIS istražuje nalazišta nafte i gasa u Mađarskoj

Izvor: EMportal, 09.Jun.2011

Naftna industrija Srbije (NIS) i kanadska kompanija Falkon oil end gas (Falcon) potpisale su danas u Segedinu pismo o namerama za istraživanje nafte i gasa u Mađarskoj.

Nastavak na EMportal...

NIS istražuje nalazišta nafte i gasa u Mađarskoj

Izvor: Capital.ba, 09.Jun.2011

BEOGRAD, Naftna industrija Srbije (NIS) i kanadska kompanija Falkon oil end gas (Falcon) potpisale su danas u Segedinu pismo o namjerama za istraživanje nafte i gasa u Mađarskoj. NIS tako kupuje udio od 50 odsto u budućoj proizvodnji nafte i gasa na polju Mako, iz pješčanika na dubini od 2,5 do...

Nastavak na Capital.ba...

NIS traži naftu i gas u Madjarskoj

Izvor: S media, 09.Jun.2011

NIS i Falkon potpisali sporazum o zajedničkom istraživanju nafte i gasa u Madjarskoj. Ispitivanje će se vršiti na tri bušotine. ..Naftna industrija Srbije i kanadska kompanija Falkon oil end gas potpisale su danas u Segedinu pismo o namerama za istraživanje nafte i gasa u Madjarskoj...NIS tako...

Nastavak na S media...

NIS buši na gasnom polju kod Makoa

Izvor: Blic, 10.Jun.2011, 12:40

BUDIMPEŠTA - Naftna industrija Srbije (NIS) stekla je pravo da istražuje na gasnom polju kod grada Mako, istočno od Segedina, nedaleko od mađarsko-rumunske granice, saopštili su mađarski mediji...Ugovor o bušenju i eventualnoj eskploataciji su juče u Segedinu potpisali predstavnici NIS-a i DOO...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.