NIS: U razvojne projekte lane uloženo 42,2 milijarde dinara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Maj.2020, 19:13

NIS: U razvojne projekte lane uloženo 42,2 milijarde dinara

Naftna industrija Srbije je u 2019. godini u razvojne projekte uložio 42,2 milijarde dinara, najviše je investirano u oblast istraživanja i proizvodnje nafte i gasa, modernizaciju Rafinerije nafte u Pančevu, dalji razvoj maloprodajne mreže i projekte zaštite životne sredine u svim segmentima biznisa.

U 10. izveštaju o održivom razvoju, obavljenom na korporativnom sajtu, kako je saopštio NIS, kaže se da je u projekte zaštite životne sredine u prošloj godini uloženo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << 534 miliona dinara u svim segmentima poslovanja, a akcenat je bio i na ulaganjima u Rafineriju nafte Pančevo radi smanjenja emisija u vazduh.

Za zaposlene NIS, kako se navodi, organizovao je 2.180 obuka u kojima je učestovalo više od 4.000 zaposlenih, a doprinoseći razvoju zajednice u društveno odgovorne projekte pod sloganom "Budućnost na delu" investirano je 371 milion dinara.

U unapređenje kvaliteta života građana Srbije od 2009. godine NIS je kroz različite programe uložio oko 3,8 milijarde dinara.

Kako je saopšteno, NIS je doprineo izgradnji, obnovi i opremanju 37 dečjih bolnica i domova zdravlja, 77 igrališta i parkova, 12 laboratorija, četiri muzeja, četiri pozorišta i 14 porodilišta.

Ulaganje u razvoj zajednice i u narednom period biće jedan od prioteta NIS, navodi se u izveštaju.

NIS je saopštio da je na korporativnom sajtu objavio 10. izveštaj o održivom razvoju koji je zbog epidemije korona virusa ove godine javnosti predstavljen preko jedinstvene interaktivne online verzije.

Izveštaj o održivom razvoju za 2019. sadrži dostignuća ove društveno odgovorne kompanije koja poslovanje temelji na principima održivog razvoja.

Kako je saopšteno preko dokumenta dostupnog na mobilnim uređajima, javnost može da stekne uvid u poslovne rezultate kompanije, ulaganje u boljitak zajednice, napore da se doprinese zaštiti životne sredine, kao i razvoju ljudskih resursa i dobre korporativne prakse.

"Principi održivog razvoja će i ubuduće predstavljati osnovu svih biznis procesa NIS-a, a deset izveštaja o održivom razvoju koji su za nama ne vidimo samo kao značajan uspeh naše kompanije, već i kao obavezu da na tom putu istrajemo i još više podignemo lestvicu standarda u ovoj oblasti", naveo je u uvodnoj reči generalni direktor NIS-a Kiril Tjurdenjev.

Kako se prenosi, samo se na takav način može obezbediti dalji napredak NIS-a, uz odgovoran odnos prema akcionarima, zaposlenima, životnoj sredini i zajednici čijem razvoju ova kompanija želi da pruži odlučan doprinos.

Izveštaj o održivom razvoju NIS-a u skladu je sa standardima vodeće organizacije u svetu u oblasti održivog poslovanja Global Reporting Initiative (GRI), a verifikovala ga je nezavisna revizorska kuća "Ernst&Young".

NIS u Izveštaju prepoznaje 12 ciljeva Održivog razvoja Ujedinjenih nacija čijem ispunjenu doprinosi svojim poslovanjem.

U ovom dokumentu NIS na transparentan način predstavlja svim zainteresovanim stranama svoje poslovne uspehe, način na koji do njih dolazi, kao i napore da se osnaži zajednica u kojoj kompanija posluje, saopštila je ta kompanija.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.