NESTAŠICA GORIVA U FRANCUSKOJ: Uspaničeni vozači napravili KOLAPS na pumpama - formirane kilometarske kolone (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Okt.2022, 17:06

NESTAŠICA GORIVA U FRANCUSKOJ: Uspaničeni vozači napravili KOLAPS na pumpama - formirane kilometarske kolone (VIDEO)

Veliki problemi na pumpama širom Francuske.

Najmanje jedna od 10 benzinskih pumpi u Francuskoj pogođena je nestašicom goriva u sredu, zbog čega su formirani redovi, objavili su lokalni mediji.

Novine "Ouest-France" objavile su da su problemi u snadbevanju zbog štrajkova i kupovina zaliha uspaničenih vozača glavni razlozi za nestašicu.

- Oko 12 odsto pumpi ima poteškoće sa najmanje jednom vrstom goriva, a situacija varira u zavisnosti od >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << regiona - rekao je portparol vlade Olivier Veran novinarima nakon sastanka Saveta ministara u sredu.

U regiji Hauts-de-France, nestašicama je pogođeno oko 30 odsto benzinskih pumpi.

Lider francuskog tržišta, kompanija "TotalEnergies" objasnila je nestašicu padom cena.

- Popust od 20 centi po litri dodat je Vladinom popustu od 30 centi po litri na svim 'TotalEnergies' pumpama. To je dovelo do velike navale - navodi kompanija.

Situaciju na benzinskim pumpama značajno pogoršava štrajk za veće plate u šest od osam francuskih rafinerija koji je počeo 27. septembra.

Veran je odbacio termin "nestašica goriva", navodeći da se radi o problemima u snadbevanju pojedinih pumpi navodeći da nema razloga za paniku.

- Da bi se situacija što pre vratila u normalu na severu zemlje u četvrtak su puštene takozvane "strateške" zalihe za popunu benzinskih pumpi - objavile su vlasti regije Hauts-de-France.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.