NE TREBA VAM GRAM BETONA! Kuća iz snova od 350 kvadrata gotova za dan, a cena VIŠE NEGO POVOLJNA

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Okt.2019, 21:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NE TREBA VAM GRAM BETONA! Kuća iz snova od 350 kvadrata gotova za dan, a cena VIŠE NEGO POVOLJNA

Revolucija u građevinarstvu

Startap ICON iz Ostina koji je počeo da štampa kuće pomoću 3D štampača mogao bi da napravi revoluciju kada je reč o jeftinom stanovanju!

Njihova metoda čim je predstavljena nedavno obišla je svet, a svi su oduševljeni jer mogu da naprave kuću za samo 24 sata.

Meeting with a view of the Vulcan II #3dprinting a home.

A post shared by ICON (@icon3dtech) on Sep 25, 2019 at 10:43am PDT

Sada se i oglasio >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << osnivač ICONA Evan Lumis koji je najavio da će u 3D štampati mnogo malenih domova širom Ostina gde ima najviše beskućnika, ali i šire. On priznaje da nije lako iskalkulisati ukupne troškove, ali da su uspeli da odštampaju kuću od 350 kvadrata za 10.000 dolara u roku od 24 sata u 2018. godini.

Kompanija nije prva koja je dizajnirala tehnologiju 3D štampanja za izgradnju kuća, ali njena jedinstvena izgradnja na licu mesta mogla bi da bude revolucionarni podvig usled sve veće potražnje za pristupačnim domom.

- Nadamo se da ovo nije novost, ali ovo je zapravo novi način izgradnje za budućnost - rekao je Lumis.

#WorldHabitatDay is today and we are encouraged to take time to reflect on the state of our towns and cities and the basic human right to adequate shelter. This year's theme is Municipal Solid Waste Management. Homebuilding is inefficient and wasteful, and we hope to change this through 3D printing robotics, software and advanced materials to create homes that are affordable, sustainable and beautiful. You too can help shape the world for future generations. ___________________ #worldhabitatday #3dprinting #sustainableliving @reganmortonphotography

A post shared by ICON (@icon3dtech) on Oct 1, 2018 at 3:08pm PDT

Broj pristupačnih domova u SAD i svetu se smanjuje i nema mnogo prostora da se poboljša tradicionalan način gradnje kuća, posebno kada je u pitanju smanjenje troškova, rekao je Lumis.

Tako je tim kompanije Icon krenuo da preispita kako se kuća može izgraditi od temelja i razvio 3D štampač sposoban za izgradnju kuće do 2.000 kvadratnih metara za manje od tri dana. Manje kuće mogu da budu gotove za 24 sata.

Prema procenama, izgradnja košta oko 289.415 dolara ukupno, ali će kompanija smanjiti troškove za 30 do 50 odsto.

- Još nismo stigli dotle, ali ta budućnost nije naučna fantastika - rekao je Lumis.

MMF o reformama Vlade: PLATE vam RASTU brže nego što treba, rezultati su vam DOBR

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.