NBS preuzela deo nadležnosti Poreske uprave

Izvor: RTS, 01.Jan.2019, 11:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NBS preuzela deo nadležnosti Poreske uprave

Narodna banka Srbije preuzela je deo nadležnosti Poreske uprave koje se odnose na izdavanje i oduzimanje ovlašćenja za obavljanje menjačkih poslova i kontrolu menjačkog i deviznog poslovanja.
Oko 60 zaposlenih koji su obavljali te poslove u Poreskoj upravi od danas su radnici Narodne banke.
Izmenama i dopunama Zakona o NBS koje su danas stupile na snagu ukida se Uprava za nadzor nad finansijskim >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << institucijama kao posebne organizacione jedinice u NBS, a zaposleni će nastaviti da obavljaju poslove koje trenutno rade.
Reč o ukupno 220 zaposlenih, i to 124 u Sektoru za kontrolu poslovanja banaka, 55 u Sektoru za nadzor nad obavljanjem delatnosti osiguranja, devet u Centru za superviziju informacionih sistema i 32 u Sektoru za zaštitu i edukaciju korisnika finansijskih usluga.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Deo poslova Poreske ubuduće u nadležnosti NBS

Izvor: B92, 01.Jan.2019

Beograd -- Narodna banka Srbije preuzela je danas deo nadležnosti Poreske uprave...Kako se navodi u saopštenju, NBS je od Poreske uprave preuzela nadležnosti koje se odnose na izdavanje i oduzimanje ovlašćenja za obavljanje menjačkih poslova i kontrolu menjačkog i deviznog poslovanja...Oko 60...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.