NBS formira registar startup kompanija koje posluju u Srbiji

Izvor: SEEbiz.eu, 01.Nov.2019, 15:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NBS formira registar startup kompanija koje posluju u Srbiji

BEOGRAD – Narodna banka Srbije objavila je na svojoj internet prezentaciji javni poziv startupovima koji se bave kreiranjem inovativnih proizvoda i usluga na tržištu Srbije i šire, da dostave svoje podatke kako bi se pri NBS formirao registar startap kompanija u našoj zemlji.

Kako se navodi u saopštenju NBS, formiranjem takvog registra centralna banka nastavlja sa pružanjem podrške poslovnoj zajednici u vezi sa primenom novih tehnologija kojima se olakšava poslovanje privrednih >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << subjekata i unapređuje sveukupni poslovni ambijent u Srbiji.

Pretragom tog registra potencijalni korisnici usluga startup kompanija, investitori, istraživači i drugi, moći će lako i jednostavno da nađu podatke o startap ekosistemu u našoj zemlji.

Zahvaljujući dostupnosti informacija o kompanijama koje posluju u određenoj oblasti, biće olakšane dalje aktivnosti institucija koje žele da sarađuju sa domaćim startapovima, napominju iz NBS.

Takođe, kako dodaju, dobijeni podaci biće od značaja Narodnoj banci za dalji razvoj registra u vidu platforme za razmenu i pružanje informacija kako za javnost, tako i za same startap kompanije. Detaljnom analizom prikupljenih podataka o startapovima, NBS će biti u prilici da još efikasnije formuliše predloge mera za stvaranje povoljnije poslovne klime za pravna lica i preduzetnike, poručuju iz centralne banke.

Javni poziv za dostavljanje informacija u cilju uspostavljanja registra startap kompanija dostupan je na internet prezentaciji NBS.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.