Napadnut Milorad Pupovac, gađali ga hranom na pijaci

Izvor: N1 televizija, 28.Sep.2018, 16:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napadnut Milorad Pupovac, gađali ga hranom na pijaci

Na zagrebačkoj pijaci Dolac napadnuti su poslanici SDSS-a u Saboru Milorad Pupovac i Boris Milošević, saopštilo je Srpsko narodno veće u Hrvatskoj.

U saopštenju se navodi da su Pupovac i Milošević danas oko 14 časova, nakon završetka sednice Sabora, prolazili su pored bistroa "Amfora“ na zagrebačkoj pijaci Dolac, iz smera ribarnice prema Trgu Bana Josipa Jelačića, kada je Pupovac osedio udarac u desnu stranu tela, od vrata do zgloba desne ruke.

U trenutku >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << kad se okrenuo video je da je pogođen većim i manjim ostacima hrane, a po jačini i preciznosti, Pupovac pretpostavlja da je hrana bačena na njega sa jednog od bližih stolova za kojima su bili gosti restorana "Amfora“.

Srpsko narodno veće podseća da ovo nije prvi, ni verbalni, ni fizički nasrtaj na predsednika SDSS-a i predsednika SNV-a, ali jeste prvi koji je uključivao i jednog od njegovih najbližih stranačkih saradnika, Borisa Miloševića.

S obzirom na to da se ovaj napad dogodio pred brojnim ljudima i na mestu na kojem se poslanici Pupovac i Milošević gotovo svakodnevno kreću, on u sebi sadrži ne samo bezobzirnost već i karakter potencijalno opasnog fizičkog napada na njih,upozorava Srpsko narodno veće.

Ocenjuje se i da je današnji napad za cilj imao otvorenu manifestaciju mržnje, javno poniženje i fizičku ugroženost Pupovca i Miloševića.

U saopštenju se podseća i na političku i medijsku kampanju koja se već duže vreme vodi protiv Pupovca i SDSS-a, uz ocenu da takva kampanja podstiče ljude ne samo na mržnju već i na nasilje prema Pupovcu i institucijama koje vodi, a time i prema narodu koji predstavlja.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NAPADNUT MILORAD PUPOVAC Predstavnika srpske manjine gađali u Zagrebu

Izvor: Blic, 28.Sep.2018

Predsednik SDSS Milorad Pupovac napadnut je u Zagrebu na jednoj lokalnoj pijaci, kada su ga gađali hranom.

Nastavak na Blic...

Napadnut Milorad Pupovac, gađali ga hranom na pijaci

Izvor: Radio 021, 28.Sep.2018

Na zagrebačkoj pijaci Dolac napadnuti su poslanici SDSS-a u Saboru Milorad Pupovac i Boris Milošević, saopštilo je Srpsko narodno veće u Hrvatskoj...U saopštenju se navodi da su Pupovac i Milošević danas oko 14 časova, nakon završetka sednice Sabora, prolazili su pored bistroa "Amfora" na zagrebačkoj...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.