NAJNOVIJE ISTRAŽIVANJE POKAZALO: Kako utiče na mentalno zdravlje muškarca ako žena zarađuje više?

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Dec.2020, 16:34

NAJNOVIJE ISTRAŽIVANJE POKAZALO: Kako utiče na mentalno zdravlje muškarca ako žena zarađuje više?

"Jači pol" baš i ne voli kada u braku finansijski dominira žena, i to je zapravo aktuelno u celom svetu.

Sve je više žena koje zarađuju više od svojih muževa, ne samo u svetu, nego i u Srbiji. Sa rastom broja dama na upravljačkim pozicijama, rastu i njihove plate, ali ostaje činjenica koja važi od davnina na prostoru Balkana - a to je da "jači pol" baš i ne voli kada u braku finansijski dominira žena, i to je zapravo aktuelno u celom svetu.

Najnovije istraživanje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << institucije "University of Bath" otišlo je korak dalje u analizi, a to je da ovaj trend utiče na mentalno zdravlje muških partnera.

Studija je tokom 15 godina ispitala 6.000 američkih heteroseksualnih bračnih parova, da bi se videlo kako je ova promena uticala na fizičko i mentalno zdravlje ljudi, zadovoljstvo životom i odnosom.

Tada su otkrili da se muškarci najviše osećaju anksiozno ako su jedini koji finansijski doprinose porodici, a najmanje su pod stresom kada njihove partnerke "učestvuju" sa oko 40% prihoda u kućnom budžetu. Ali, kako su žene vremenom sve više uspeha postizale na poslu, tako se slika menjala.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.