NAJMOĆNIJA EKONOMIJA EVROPE ZATVARA SVOJE RUDNIKE UGLJA Za ublažavanje posledica 40 milijardi evra

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Avg.2019, 10:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NAJMOĆNIJA EKONOMIJA EVROPE ZATVARA SVOJE RUDNIKE UGLJA Za ublažavanje posledica 40 milijardi evra

Isplata novca početi kada parlament donese zakon kojim se utvrđuju datumi i uslovi odustajanja Nemačke od korišćenja uglja.

Vlada Nemačke je odobrila plan da se do 2038. godine potroši do 40 milijardi evra da bi se ublažile posledice napuštanja eksploatacije uglja.

Ministar privrede Peter Altmajer je rekao da će isplata novca početi kada parlament donese zakon kojim se utvrđuju datumi i uslovi odustajanja Nemačke od korišćenja uglja, verovatno narednih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << meseci.

U januaru je komisija Vlade preporučila Nemačkoj da najkasnije do 2038. godine obustavi korišćenje uglja za proizvodnju struje, što je deo napora za suzbijanje klimatskih promena.

Nemačka više od trećine električne energije proizvodi u termocentralama na ugalj, što stvara velike količine zagađujućih gasova koji doprinose globalnom zagrevanju.

Odluka Vlade je doneta uoči izbora u dve pokrajine na istoku Nemačke, gde se kopa lignit.

Pogledajte rezultate

Hteli sekirama protiv topova: Zašto je ova bitka SRPSKE VOJSKE posebna? (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.