NAFTA SVE SKUPLJA: Cena crnog zlata blizu dvomesečnog maksimuma

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Nov.2019, 08:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NAFTA SVE SKUPLJA: Cena "crnog zlata" blizu dvomesečnog maksimuma

Cena severnomorske nafte "brent" neznatno je skliznula juče

Cene nafte zadržale su se juče blizu dvomesečnog maksimuma i na putu su da treću nedelju zaredom završe sa dobitkom.

Tome su doprinela očekivanja da će OPEK+ (grupa koja okuplja članice Organizacije zemalja izvoznica nafte plus Rusiju i druge proizvođače "crnog zlata") produžiti sporazum o smanjenju proizvodnje, iako na tržištu i dalje vlada zabrinutost zbog američko-kineskih trgovinskih pregovora.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Cena severnomorske nafte "brent" neznatno je skliznula za 17 centi na 63,80 dolara za barel, dok je američka "laka" nafta pojeftinila za 31 cent na 58,27 dolara, prenosi agencija Rojters.

Cene nafte dostigle su u četvrtak najviši nivo od kraja septembra, nakon što je Rojters izvestio da će OPEK+, na sastanku 5. i 6. decembra, verovatno produžiti aktuleni sporazum o smanjenju proizvodnje, koji važi do marta, za još tri meseca do sredine 2020. godine.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Cijene nafte blizu dvomjesečnog maksimuma

Izvor: Capital.ba, 23.Nov.2019

LONDON, Cijene nafte zadržale su se juče su bile blizu dvomjesečnog maksimuma i na putu su da treću nedjelju zaredom završe sa dobitkom. Tome su doprinijela očekivanja da će OPEC+ (grupa koja okuplja članice Organizacije zemalja izvoznica nafte plus Rusiju i druge proizvođače “crnog zlata”)...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.