Morsko dobro poništava tendere za zakup plaža

Izvor: SEEbiz.eu, 11.Feb.2016, 13:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Morsko dobro poništava tendere za zakup plaža

PODGORICA - Javno preduzeće Morsko dobro najvjerovatnije će poništiti sve tendere za zakup plaža u Baru, Budvi, Kotoru i Tivtu, saznaju Dnevne novine iz više izvora bliskih ovoj kompaniji.

Problem je nastao jer javni pozivi za zakup kupališta i odluke Upravnog odbora Morskog dobra nijesu usaglašeni u nekim djelovima. I odlukom i javnim pozivom je obuhvaćena obaveza da svaki potencijalni zakupac dostavi dokument kojim potvrđuje da nema dugovanja za poreze.

Međutim, >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << u odluci Upravnog odbora piše da taj dokument isključivo izdaje Poreska uprava Crne Gore, dok u javnom pozivu stoji da isti dokument mogu izdati i uprave lokalnih javnih prihoda. Zbog ovih nejasnoća, neko je prilikom učešća na tenderu za zakup kupališta dostavljao dokument Poreske uprave, a drugi Uprave, što je jedan od glavnih razloga da tenderi budu poništeni.

Upravni odbor JP Morsko dobro daće konačnu riječ o novonastalom problemu, a kako saznaju DN u ovoj kompaniji, najbliži su da ponište sve tendere i ponovo ih raspišu.

Najveći problem u tom slučaju biće što su neke plaže već izdate i što sada svi znaju iznose koje su prvorangirani i ostali učesnici ponudili.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.