Moravski koridor: U planu zgrada Hitne pomoći, moguć i helidrom

Izvor: B92, 07.Feb.2020, 12:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moravski koridor: U planu zgrada Hitne pomoći, moguć i helidrom

Beograd -- Vlada Srbije utvrdila je uredbom prostorni plan za izgradnju koridora auto-puta E-761, deonica Pojate-Preljina (tzv. Moravski koridor).

Kako je objavljeno je u Službenom glasniku, u ovom planu detaljno se navodi korišćenje, uređenje i zaštite područja ovog koridora na delovima teritorija Kraljeva, Kruševca i Čačka i opština Varvarin, Vrnjačka Banja, Trstenik i Ćićevac.

Opisuje se trasa budućeg auto-puta, čija izgradnja je počela u decembru prošle >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << godine u mestu Jasika u blizini Kruševca, pa se, između ostalog, kod petlje Preljina predviđa izgradnja objekta za potrebe službe hitne pomoći i vatrogasne jedinice, kako bi se odatle, u slučaju potrebe, moglo najbrže reagovati kako na Koridoru 11, tako i na auto-putu Pojate–Preljina.

"Ovaj centar bi mogao da sadrži i helidrom", navodi se u dokumentu.

Auto-putem biće povezana tri okruga: Rasinski, Raški i Moravički sa koridorima 10 i 11, odnosno pola miliona ljudi koji žive u centralnoj Srbiji.

Takođe, u analizi se daje pregled stanja na terenu u vezi sa životnom sredinom u zoni Zapadne Morave i navode ograničenja u pogledu kvaliteta životne sredine pa se kaže da postoje periodične poplave i bujice, neregulisano pitanje odvođenja komunalnih otpadnih voda, veliki broj nehigijenskih smetlišta...

Na trasi budućeg auto-puta biće izgrađene brojne telekomunikacione stanice, parkirališta i odmarališta, marketi, regulacije toka i pritoka Zapadne Morave, izgrađeni mostovi i drugo.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.