Momirović: Domaći proizvodi su veliki potencijal za jačanje srpske ekonomije (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Nov.2022, 16:22

Momirović: Domaći proizvodi su veliki potencijal za jačanje srpske ekonomije (FOTO)

Ministar Momirović u okviru '"Nacionalnog sajma hrane" učestvovao je i na panelu ''Sveže, domaće i proverenog kvaliteta''.

- Veoma je važno da međunarodni trgovinski lanci, koji na tržište donose najviše standarde u oblasti bezbednosti i kvaliteta hrane, prepoznaju kvalitet domaće proizvodnje i da se najbolji proizvodi iz naše zemlje nalaze na njihovim rafovima - rekao je danas ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović nakon otvaranja ''Nacionalnog >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sajma hrane'' u organizaciji kompanije Delez Srbija.

- Srbija ima snažnu prehrambenu industriju. U poslednjih deset godina izvoz poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda porastao je sa 2,1 milijarde evra na 4,2 milijarde evra, što je ujedno i najbolji pokazatelj koliko je naša prehramena industrija ojačala u proteklom periodu - izjavio je ministar Momirović.

Ministar Momirović je dodao da su nam prethodne godine, u kojima nas nije zaobišla nijedna globalna kriza, od pandemije koronavirusa, velike energetske krize do rata na istoku, pokazale koliko je važna jaka domaća proizvodnja, a trgovina kao delatnost koja je ključna za adekvatno snabdevanje pružila je najbolji odgovor kada su globalni lanci snabdevanja bili prekinuti. Dok su iz celog sveta dolazile fotografije praznih polica, Srbija je kontinuitenom snabdevenošću pokazala odgovornost i snagu privrede.

- U okolnostima kada se ceo svet suočava sa krizom globalnog lanca snabdevanja na tržištu, mi uspevamo da stabilizujemo cene, obezbedimo kontinuiranu snabdevenost tržišta, sve proizvode za naše građane i na taj način podržavamo srpsku privredu - zaključio je ministar Momirović i dodao da će Vlada Srbije nastaviti da pomaže domaćim proizvođačima kroz različite modele podsticaja, kroz osavremenjavanje proizvodnje i plasmana spajajući tradicionalna znanja sa novim tehnologijama jer želimo da podstaknemo promene i dodatna ulaganja u celom lancu snabdevanja - od njive, pa do trpeze.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Domaći proizvodi od značaja za jačanje srpske ekonomije

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 29.Nov.2022

Saradnja trgovačkih lanaca i lokalnih proizvođača je preduslov za ojačavanje sektora proizvodnje i priprema za izvoz, poručio je danas ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović. Kao učesnik panela “Domaće, sveže i proverenog kvaliteta” koji je danas održan na Maksi Nacionalnom...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.