Moja prva plata – prijave za poslodavce do ponedeljka u ponoć VIDEO

Izvor: B92, 17.Sep.2021, 12:24

"Moja prva plata" – prijave za poslodavce do ponedeljka u ponoć VIDEO

Beograd -- Ostalo je još samo nekoliko dana za poslodavce koji žele da se prijave ne konkurs programa Moja prva plata.

Ko, kako i kada može da se prijavi – to je televizija Prva pitala Mirjanu Kovačević iz Privredne komore Srbije (PKS).

Program "Moja prva plata" namenjen je poslodavcima i mladim osobama do 30 godina, koje imaju minimum završenu srednju školu i bez radnog iskustva, kaže Kovačevićeva.

"Ovo je program Vlade Srbije koju sprovodi Nacionalna >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << služba za zapošljavanje uz podršku nadležnih ministarstava, kancelarije za IT kao i PKS. Cilj je da se pruži podrška poslodavcima da dođu do kadrova koja su deficitarna a mladima da steknu svoja prva iskustva", pojašnjava Mirjana Kovačević.

Prijave za poslodavce su otvorene do 20. septembra u ponoć, a potom sledi sagledavanje ispunjenosti uslova od poslodavaca, a od 1. do 31. oktobra će se prijavljivati kandidati, kaže ona.

"Pozivamo poslodavce da se prijave u što većem broju i oglase pozicije za radna mesta za osposobljavanje mladih", navodi Mirjana Kovačević.

U video-prilogu opširnije:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.