Mnogo puta smo dali odgovor, ima sve na sajtu

Izvor: B92, 20.Maj.2017, 15:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Mnogo puta smo dali odgovor, ima sve na sajtu"

Beograd -- Guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković nije želela da komentariše presudu suda u Somboru.

Tom presudom je osporena bankarska naplata naknade za obradu kredita i jednoj banci nalozeno da vrati klijentu naplaćenu naknadu po tom osnovu, a Tabakovićeva je rekla da NBS "nastavlja praksu da ne komentariše sudske odluke".

"Šta banka može da definiše kao naknadu, proviziju, kamatu, troškove obrade kredita obrazložili smo u mnogo odgovora koje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << smo dali na pitanja koja su postavljali građani, novinari, i ne bih imala šta da dodam", kazala je ona.

Ponovila je da bi građani prilikom korišćenja bilo koje bankarske usluge trebalo pažljivo da pročitaju uslove korišćenja te usluge i da na vreme postave sva pitanja koja kasnije mogu postati problematična.

"NBS je jedna od najtransparetnijih banaka ne samo u regionu, nego i šire po tome što na svom sajtu daje uporedive podatke o svim troškovima u ukupnom bankarskom sektoru, i građani mogu da koriste kao izvor informisanja te naše sajtove, pored toga što u banci čije usluge koriste treba detaljno da se raspitaju o uslovima kako kasnije ne bi bilo neprijatnih iznenađenja".

Tabaković je navela da je postupanje banke zakonito, zato što one po zakonu imaju pravo da naplaćuju tu vrstu usluga ako su je ugovorile i ako su o tome obavestile građane.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.