Mladi preduzetnici i inovatori se takmičili u idejama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Mar.2019, 00:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mladi preduzetnici i inovatori se takmičili u idejama

Srpski Miletić bio je po prvi put domaćin Takmičarskih dana mladih preduzetnika i inovatora, manifestacije na kojoj učestvuju učenici i učenice osmog razreda osnovnih i prvog razreda srednjih škola sa područja Zapadnobačkog okruga. Takmičenje su zajednički organizovali Opština Odžaci i Savez pronalazača Srbije, koji je uz podršku republičke vlade uspeo da realizuje ovaj projekat u 23 opštine.

Na takmičenju su učestvovale ekipe iz Odžaka, Kule, Apatina i Sombora. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Mlade učesnike podržao je već nagrađivan tim učenika Eko drugo-tri iz Gimnazije i Ekonomske škole Jovan Jovanović Zmaj u Odžacima.

"Naš proizvod je bio proizvodnja lekovitog bilja, a prvenstveno smo se bacilli uproizvodnju gaveza. Zato što smo pretpostavili da u našoj opštini niko ne koristi gavez, a gavez je pre svega jedna lekovita biljka koja je veoma korisna u medicini", rekao je Bogdan Grgić, Tim Eko drugo-tri.

Takmičari su imali priliku da razviju ideje o inovacijama u različitim sektorima.

"Oni imaju IT sektor, jer su mnogi obrazovani u toj..mladi su pametni kao pčelice. Imaju poljoprivredu iz ruralnih sredina, imaju tehnički deo, imaju medicinu. U medicini, tehnički pričam, mogu da prave čajeve, lekove, medikament", kaže Slobodan Bata Simić iz Saveza pronalazača Srbije.

"Pobeda odžačkih gimnazijalaca u Bačkom Petrovcu na 20. danima edukativnosti je nas selektovala da ovaj put mi budemo domaćini. Po prvi put smo domaćini ovakvog jednog takmičenja. Ponosni smo što smo organizatori prvi put u zapadnobačkom okrugu", rekla je Latinka Vasiljković, predsednica Opštine Odžaci.

Otvaranje finalnog takmičenja ulepšao je nastup članova Kulturno-umetničkog društva "Đerdan".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.