Mirović najavio nabavku medicinske opreme, izgradnju puteva... (AUDIO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Jul.2018, 16:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mirović najavio nabavku medicinske opreme, izgradnju puteva... (AUDIO)

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović predstavlja dosadašnje rezultate rada aktuelne pokrajinske administracije kada je reč o pokrajinskim finansijama, ravnomernom ekonomskom razvoju lokalnih samouprava, kao i razvoju regionalne i lokalne infrastrukture, privrede i industrije Vojvodine.

"Uspeli smo da konsolidujemo pokrajinske finansije tako što smo smanjili javni dug ali smo uz to realizovali određene kredite neophodne za najurgentnije potrebe Vojvodine", kaže Mirović >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i dodaje da će taj novac biti iskorišćen za nabavku najsavremenije medicinske opreme, poput magnetne rezonance i CT uređaja, kao sve drugo što bi sistem medicinske nege podiglo na najviši nivo.

On ističe da je mnogo učinjeno na polju pomoći lokalnim samoupravama u pripremi projekata (finansijska i tehnička pomoć) koji su usmereni na lokalni ekonomski razvoj.

"Uložene su značajne sume novca u gotovo svim najnerazvijenijim opštinama, a finansijski podsticaji su prilagođeni tako da budu najizdašniji za manje razvijene opštine", ističe Mirović i podseća na formiranje Razvojne agencije Vojvodine koja direktno novcem podstiče domaće i strane preduzetnike kako bi bilo stimulisano zapošljavanje.

On dodaje da će razvoj većih lokalnih samouprava uticati na razvitak manjih sredina.

"Ukoliko se razvija Subotica, gde je nezaposlenost manja od devet odsto, razvijaće se i Bačka Topola, kao i sva susedna mesta i sela", kaže Mirović.

"Mnogo toga zavisi od infrastrukture, a Pokrajinska vlada očekuje potpisivanje komercijalnog ugovora za igradnju brze saobraćajnice Novi Sad - Ruma, što je veoma značajno za Irig kao najnerazvijeniiju sremsku opštinu", ističe Mirović i dodaje da je u pripremi projektna dokumentacija za saobraćajnicu Novi Sad - Zrenjanin - Beograd.

"Ova dva značajna i velika projekta će uz projekat izgradnje pruge Beograd­ - Subotica promeniti sliku Vojvodine, a to će pre svega motivisati ljude da ostanu u svojim sredinama jer imaju bolju vezu sa velikim gradovima", naglašava Mirović.

Kada je reč o privrednim kretanjima, Mirović je istakao da svi ekonomski pokazatelji imaju trend rasta, osim poljoprivrede što je posledica loših klimatskih faktora.

"Kada je reč o industrijskim potencijalima Vojvodine mislim da je zapostavljena promocija, a u januaru ćemo učestvovati na najvećem svetskom sajmu u Berlinu", ističe Mirović i dodaje da će Pokrajinska vlada i osam vojvođanskih gradova nastupati zajedno na domaćim i međunarodnim sajmovima kako bi predstavili potencijale Vojvodine investitorima.

"Vojvodina može mnogo više jer ima potencijala i sjajne ljude, a imaće i novi naučno-tehnološki park, novi institut "Biosens", kao i mnoštvo drugih specijalizovanih sadržaja u svim oblastima života što stvara onu staru sliku Vojvodine kao najbolji i najrazvijeniji deo zemlje", zaključuje Mirović.

Emisiju "Povodom" možete u celosti poslušati OVDE

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.